Mine gamle blogginnlegg

Bør de rike få kjøre i taxi-filen?

18. februar 2009

Jeg får ofte høre at jeg er kunnskapsrik, og er flink til å komme med argumenter. Det er jeg faktisk litt enig i, og derfor slenger jeg meg nå inn i den politiske debatten. Jeg er selvfølgelig motstander av allmenn stemmerett, og mener at stemmerett bør være et privilegium forbeholdt den gruppen mennesker som har kunnskap og kompetanse om hvordan man styrer et land: Nemlig de rike. Den største skandalen som har skjedd i Norge, siden adelskapet ble opphevet i 1821, er at mannen i gaten fikk stemmerett. Dette medførte at folk som ikke har peiling eller formue får stemme. Konsekvensene av dette er blant annet at fengselsstraffen ble lavere for voldtekt, narkotikasmugling og andre ting som de fattige liker å drive med. 

Men det er ikke denne problemstillingen jeg skal ta opp i dag. I dag skal jeg ta opp en ting som pappa ofte klager over; det er at han må stå i KØ på vei til jobb inn til Oslo om morgenen. Hvorfor skal ikke de rike med BR-skilter, og som tjener over 2 mill i året få lov til å kjøre i Taxi-filen? Det er viktig at de som har viktige jobber kommer presis til jobb. Når man f.eks. fakturerer kunder for 3.500 kr i timen, koster det en direktør for et stort firma, 1.750 kr å stå en halvtime i kø. En trikkefører som tjener morsomme 150 kr i timen, koster det bare 75 kr. Ergo er fritiden til de rike mer verdt enn fritiden til arbeiderklassen. Med dette innlegget ønsker jeg å sette mer fokus på nettopp denne problemstillingen. Jeg har gjort jobben lett for Statens Vegvesen, og har allerede laget skiltet ferdig for dem.

Legg merke til de lættis arbeiderne som venter på bussen! Samtidig kjører en hvit taxi forbi uten at noen prøver å stoppe den…Dette må være definisjonen på arbeiderklasse!

Kommenter her:

%d bloggers like this: